Priser och danslektionsbeskrivningar

Eftersom danslärarna planerar lektionerna med elevernas utveckling i åtanke rekommenderar vi att delta i hela kursen istället för att gå på enskilda lektioner. Om du är osäker på vilken dansstil du vill börja med kan du naturligtvis testa på olika lektioner separat.

Anmälan till lektionerna är bindande och sker via Saiffas hemsida.

Du kan även betala för lektionerna på plats. Vi accepterar de flesta kreditkort och ”Smartum”-, ”Kultturiseteli”-, "Virikeseteli", "Ticket Duo"-, Mind & Body"-, "TYKY" och "Sporttipassi"-kuponger. Om du redan har betalat för en kurs/lektion men är förhindrad att delta kan du kompensera för den förlorade lektionen genom att under samma termin ta en annan, lika lång lektion.

Som utrustning rekommenderar vi vattenflaska samt bekväma, lösa kläder som är lämpliga för innebruk och som du fritt kan röra dig i (t.ex. sweatpants, t-shirt och inne-gympaskor). 

Priser 1.11.-18.12.2020

Saiffa Membership
12 månader 99,90 €/månad
6 månader 109,90 €/månad
1 månad 119,90 €/månad
Termin
60 min 2021 279 €
45 min 2021 238 €
10 gångers kort 60 min 180 €
Enskilda lektioner
60 min 20 €
45 min 17 €

 

  • Saiffa Membership inkluderar alla lektioner under ett helt år, fritt inträde till alla skol-jams och 20% rabatt på Saiffa-produkter och –workshops.
  • Saiffas terminsavgift/kursavgift är densamma då du börjar under veckorna 1-3.
  • Saiffas terminsavgift/kursavgift inkluderar 18 undervisningsveckor.
  • Saiffa Oy behåller rättigheterna till alla eventuella förändringar.

Lektionsbeskrivningar

Nivåer:  grund-, avancerad- och öppen nivå (open level)

Lektioner på grundnivå passar nybörjare och alla som är intresserade av dans och av att prova på dans. Avancerade klasser är för elever med tidigare erfarenhet och som vill utveckla sina färdigheter i danstilen ifråga. ”Open level”-lektioner lämpar sig för dansare av alla nivåer.  

Break

Break (breakdance, breaking, b-boying) är en streetdans-stil ursprungligen från New York. På break-lektionerna övar vi grunderna i breaking både upprätt och på golvet. Vi koncentrerar oss även på historia, rytmik, självförtroende och danskänsla.

Break Hardcore

Break Hardcore är Saiffas svar på avancerade studier för b-boys och b-girls. På lektionerna tar vi breaking-undervisningen till en annan nivå genom att inkludera historia, alternativa träningsmetoder samt verktyg för en karriär inom breaking. Ansvariga lärare är Jussi ”Focus” och Johannes ”Hatsolo”. På terminens första lektion håller vi en uttagning där de mest lovande kandidaterna väljs ut. Priset på Hardcore-lektionen är densamma som för en vanlig 60 minuters lektion.  

Dancehall Queenstyle

Dancehall Reggae

Hip Hop

På Hip Hop-lektionerna koncentrerar vi oss på teknik, groove, rytmik  och musikalitet. Lektionen består av uppvärming, olika rörelse-, steg- och groove-övningar samt en danskombination som är baserad på de övningar vi gjort. Dessutom tränar vi även free-style på lektionerna.

House

Den här dansstilen, som uppkom i Chicago och New York i samband med utvecklingen av housemusiken, har influerats av många olika dansstilar. “Jacking” och snabbt fotarbete är typiska för house. På lektionerna lär vi oss grunderna i house, olika variationer av dem samt lär oss använda dem själv då vi dansar.

Junnu Break

“Junnu Break” är barnens egen break-lektion för alla som är intresserade av dans och nyttig motion och rörelse. På lektionerna bekantar vi oss med grunderna i breaking och Hop Hop-kulturen via olika lekar och övningar. På ”Junnu Break” klasserna stiger barnens självförtroende som ett resultat av den uppmuntrade, positiva atmosfären, den goda lagandan samt av känslan av att lyckas. Johannes ”Hatsolo” Hattunen är lärare på ”Junnu Break”-lektionerna.

Locking

Locking är en dansant streetdans-stil som som dansas till funk-musik och uppkom på USA:s västkust i början av 70-talet. Typiska rörelser för denna rytmiska, energiska dansstil är till exemple ”point”, “lock”, “pace” och “muscleman”. På lektionerna lär vi oss grunderna i locking och jobbar kreativt med dem, samt studerar rytmik och lockingens historia.

Popping

Popping uppkom i slutet av 70-talet på västkusten i USA. Popping dansas till funk-baserad music och är en teknisk men dansant dansstil. På popping-lektionerna övar vi grunderna i popping och lär oss använda dem själv.  

Waacking

Vogue